Posts

THINGS CHANGE

Image
Hai, Assalamualaikum,
Its been so long nani tak update blog. how's life going guys? It's been pretty good for me so far, selepas setahun hmm mungkin dua tahun, baru nani rasa macam bernyawa sedikit hehe. as you guys know, lumrah kehidupan untuk kita rasa turun dan naik ni kan. since nani dah lama tak bercerita ni, marilah dengar serba sedikit cerita nani lepas dah lama tak update blog, hilang lebih kurang nak masuk 2 tahun dah kot tak update hehe. banyak yang dah berubah sepanjang nani tak update, datang dan perginya orang dalam hidup nani, sakit kecewa dan sedihnya hati yang gembira dan banyak lagi lah yang jadi, tapi macam orang kata setiap apa yang berlaku ada hikmahnya. nani nak mula blogging balik sebab nani rindu nak share everything dekat sini. nani rindu nak luahkan rasa, nak cerita apa yang menarik, nak bagi tips travel yang lagi best and nak review tempat tempat makan yang best plus! some movies hehehe. 
by the way, nani dah habis diploma after 3 tahun dekat Politek…

#HxNTravel VIETNAM TRIP LAST DAY

Image
Hai, Assalamualaikum
okay semua, here come the last day of vietnam trip ! mengambil masa yang sangat lama okay untuk habiskan entry entry vietnam trip ni, sebab terlalu busy dengan assignment class dan drama drama yang perlu dilayan hahahaha. okay, since nani ada sedikit masa terluang ni nani update lah last post yang telah lama ni, sepatutnya update post ni last year tapi this year baru rajin hahaha
okay, hari terakhir nani dekat Ho Chi Minh, kitaorang banyak menghabiskan masa dengan pergi shopping barang barang yang tak cukup lagi nak dibawa pulang hehehe, hari terakhir ni lah tiba tiba nak beli telekung yang tengok masa first day hari tu, nak beli kopi, nak beli kain lagi lah dan lepas shopping kitaorang lunch dan terus pergi airport.

kitaorang punya flight hari tu pukul 4.20, tapi delayed untuk beberapa minit sebab hujan. dan Alhamdulillah selamat sampai pukul 8.00 malam, dan disebabkan nani tak banyak aktiviti pun last day dekat vietnam ni, jadi dekat entry ni nani akan share, t…

THE H SCARVES

Image
Hai, Assalamualaikum
Setelah lama dan agak berzaman tak update blog dan buat entry baru, akhirnya nani ada masa juga untuk update. memandangkan hari ni semua class cancel, jadi marilah kita merajinkan diri tulis entry baru. Okay, hari ni nani nak promote buat marketing sikit hihihi nani nak memperkenalkan satu product yang baru dikeluarkan oleh nani sendiri iaitu The H Scarves .
Okay, kalau ada yang tanya kenapa The H Scarves ? mula mula nak letak jenama ni, ingat nak buat The Letter H Scarves, nak commercial kan sekali nama blog ni biar ramai pembaca tapi macam panjang sangat pula. jadi setelah difikir fikirkan, tanya pendapat orang kita buang lah Letter dan jadilah The H Scarves, H tu of course lah untuk Hannani.

The H Scarves ada dua collection iaitu Basic & Glam, nak tahu perbezaan dia senang je, Basic ni material dia silk satin atau dull satin, dia tak licin, kain dia sejuk ,mudah untuk dibentuk, kain sangat lembut, dan paling penting sekali adalah senang gosok tau. Glam pul…

2 0 1 7

Image
Hai, Assalamualaikum
lamanya tak update blog, after 3 months guys !! and nani is back !! sorry, sangat sangat busy sejak naik semester baru ni sampai kadang kadang masa untuk diri sendiri pun takde, okay tak tu tipu je hahahaha. so yeah, sebelum terlambat nani nak ucapkan Happy New Year ! semoga yang baik baik sahaja buat semua orang, of course lah kita mesti nak yang positive je dalam hidup kan heee .
setiap kali tahun baru, kita mesti ada azam baru, tak azam baru pun kita bawa azam tahun lepas tu ke depan, cerita pasal azam ni, dari tahun lepas lepas lepas lagi azam nani tak pernah berubah sama je sepanjang tahun, jadi orang yang lebih baik, banggakan ibu abah, move on since setiap tahun kena reject hahahahaha, be more positives dan sentiasa husnuzon hahahaha.
semua orang ada azam masing masing kan, korang pun boleh share azam korang atau goals korang tahun ni dengan orang lain. mungkin ada orang yang nak kahwin ke tahun ni, nak beli kereta, nak beli rumah mungkin haaa macam macam,…

#HxNTravel VIETNAM TRIP DAY 3

Image
Hai, Assalamualaikum
woww ! akhirnya setelah sabar menunggu wifi kembali pulih seperti selalu hahaha, dapat juga update blog ni, yes !! okay so here day 3 !!! untuk hari ke 3 ni, aku banyak berjalan dekat area bandar ho chi minh, pergi muzium, pergi shopping dan naik cruise. oh yeah, untuk pengetahuan korang, sepanjang aku dekat sini, setiap petang atau malam akan hujan dekat sini.
jadi mungkin korang ada perancangan nak pergi bulan yang sama aku pergi atau dalam masa terdekat ni, boleh lah bawak payung ke baju hujan ke, ye lah kita kena bersiap sedia, atau pun korang juga boleh beli payung dekat sana tapi harga dia lebih kurang malaysia jugak RM10 - RM15 macam tu kalau tak silap aku, sebab aku ada tanya hari tu heee.
okay, hari ke 3 ni kitaorang bangun lambat sikit, lepak lepak dulu, sarapan dekat hotel dan dalam pukul 9 baru kitaorang pergi Independence Palace, kitaorang pergi naik teksi dan aku tak ingat berapa harga dia hehehe, tapi kalau korang jenis backpackers memang suka jala…

GET MORE REBATES WITH SHOPBACK !

Image
Hai, Assalamualaikum
okay guys ! after berhari hari nak update blog tak boleh, sebab entah kenapa tiba tiba setiap kali nak upload gambar je wifi hilang hmm sedih, jadi kita stop dulu lah post pasal vietnam trip, lepas post yang ni kita sambung balik vietnam trip day3 and last day okay .
okay, aku tak tahu lah ramai dah tahu ke belum tentang apps SHOPBACK ataupun laman web SHOPBACK ni, okay shopback ni dia macam bila kita shopping dekat mana mana online stores yang ada macam contoh lazada ke zalora ke sephora ke kan korang akan dapat rebates 
aku dapat tahu tentang shopback ni dari seorang youtuber ni, dia shopping melalui shopback ni dan dia dapat rebates, kira macam korang keluarkan duit lepas tu duit masuk balik haa best kan, kira korang shopping sambil dapat duit untuk shopping lagi !

untuk yang belum pernah daftar dan nak dapat kan RM10 BONUS FOR FREE ! boleh tekan link ni TEKAN SINI cepat cepat dan sign up ! lepas tu boleh shopping dengan gembiranya sambil tunggu duit masuk dal…

#HxNTravel VIETNAM TRIP DAY 2

Image
Hai, Assalamualaikum 
Okay, its day 2 for vietnam trip and lupa nak bagitahu vietnam trip ni kita ke Ho Chi Minh City, walaupun aku ada je sebut kita ke mana last post hehehehe . okay, day 2 aku perjalanan dia jauh dari bandar, alahh adalah dalam 80 km bersamaan 1 jam 45 minit perjalan ke Sg.Mekong, dan ni juga antara tempat wajib pergi bila korang sampai ke sini .
kitaorang breakfast dekat hotel pagi tu dalam pukul 8 pagi dan untuk pengetahuan korang dekat sana masa dia lambat satu jam dari malaysia. then, lepas dah breakfast semua dalam pukul 9.30 kitaorang dari hotel ke sg mekong naik kereta sewa. sepanjang perjalanan kita akan nampak sawah padi dan sepanjang perjalanan jugaklah aku tidur hahahaha .


sampai je sana, kitaorang dapat one tour guide nama dia Siti, hmm aku lupa apa nama vietnam dia, tapi dia okay pandai speak in english and paling fun dia pandai nyanyi lagu melayu okay guys. Siti ni sangat friendly dan pandai tarik perhatian kau untuk dengar cerita dia tentang sg mekon…